2e graad TSO lichamelijke opvoeding en sport

3e en 4e jaar  TSO Lichamelijke Opvoeding en sport

Het is niet noodzakelijk dat je een specifieke vooropleiding hebt gevolgd. Deze richting kan je aanvatten na elke optie van het tweede leerjaar. Voorwaarde is dat je graag en goed sport.

Deze studierichting is geen specialisatie in één bepaalde sporttak, maar laat je kennismaken met verschillende sporttakken (atletiek, balsporten, toestelturnen, zwemmen, verdedigingssporten, …). Ook ritmiek en expressie komen aan bod. Het globale studiepakket van Lichamelijke opvoeding en sport is theoretisch-wetenschappelijk. De beoordelingseisen van de sportvakken daarentegen vallen zwaarder uit dan in ASO Sport-Wetenschappen. Er staan in deze studierichting dan ook dubbel zoveel lestijden hiervan op het programma.

Het lespakket sport bestaat uit 6u sport, 6u keuze sport en 2u theorie van de sport. Je moet over een goede fysieke conditie beschikken voor verschillende disciplines en gemotiveerd zijn om extra inspanningen te leveren voor disciplines waar je iets minder aanleg of interesse voor hebt.

Extra trainingen kunnen bijkomende kosten geven. Je bent verplicht tot deelname aan de sportstage in mei, uitstappen en competities. De klemtoon ligt op het sporttechnische, maar er is ook aandacht voor het beleven van beweging, de bewegingscultuur van de vrije tijd, fairplay, samenwerking, verantwoordelijkheid, aanvaarden van regels, waarden en normen.

Theoretische vakken ondersteunen de praktijk van de sport, het inzicht in gezondheids- en trainingsprincipes, een verantwoorde spelorganisatie, het leidinggeven en omgaan met groepen.

Elke leerling dient 6u keuzesport te kiezen: een blok van 4u en een blok van 2u. In het Atlas Atheneum kan je momenteel kiezen uit: voetbal, volleybal, fitness, terugslagsporten en wielrennen.

Wielrennen

Eén van de keuzesporten is wielrennen. Samen met jouw wielerclub maken we een programma op die in het schooljaar wordt afgewerkt. Zo krijg je 6u per week extra training. Misschien net dat beetje dat je nodig hebt om prestaties te leveren. Onze lesgeefster is Grace Verbeke, ex-winnares van de Ronde Van Vlaanderen, ex-Belgisch kampioene tijdrijden, Belgisch kampioene Beach Race.

Meer info over wielrennen in Atlas atheneum? Download hier de flyer.

 

Lessentabel

Lessentabel 3e en 4e jaar TSO LO-Sport

3e

4e

Aardrijkskunde

1

1

Biologie

1

1

Chemie

1

1

Engels

2

2

Frans

2

2

Fysica

1

1

Geschiedenis

1

1

Godsdienst/Niet Confessionele Zedenleer

2

2

Nederlands

4

4

Wiskunde

3

3

Sport praktijk

13

12

Sport theorie 4 5

Laatste nieuws